Студентски столове и общежития – клон Велико Търново разполага с три общежития и с три стола.

Приемът на документи се извършва в Студентско общежитие Блок 2. Без класиране се приемат: студентски семейства; студентки – самотни майки с непълнолетни деца; студенти с над 69% намалена работоспособност; сираци и полусираци; студенти, отглеждани до пълнолетието си в домове за деца, лишени от родителски грижи; студенти от семейства с още двама учащи се; студенти с двама безработни родители.
Допълнителна информация на сайта на ВТУ или на GSM: 0878 160 444.

Студентски стол 1

Столът се намира в близост до Ректората. Разполага със 100 места. Предлага обяд. Столът е климатизиран. Разполага със зала от 20 места за организиране на тържества. Във всички столове има обособени магазинчета за пакетирана храна.

Студентски стол 2

Столът се намира в центъра. Разполага със 120 места. Столът предлага обяд и вечеря. Във всички столове има обособени магазинчета за пакетирана храна.

Студентски стол 3

Столът се намира в блок №3. Разполага с 80 места. Столът предлага обяд и вечеря. Във всички столове има обособени магазинчета за пакетирана храна.

Блок № 1

Студентско общежитие Блок 1 (в близост до Ректората), разполага с 320 легла. Стаите са по 2 в апартамент с 2 или 3 легла и обособени санитарни възли. В общежитието има перални, кафе машина и хранителен магазин. В същата сграда се намира студентски стол Академика, който предлага обяд и вечеря. Столът е климатизиран и предлага кабелна телевизия и WI-FI.

Блок №2

Студентско общежитие Блок 2 (в близост до Ректората), разполага с 470 легла . В два от секторите се предлагат апартаменти с 5,7 или 10 единични стаи и общи санитарни възли. Третият сектор са гарсониери с 2 или 3 легла и самостоятелни санитарни възли. В общежитието има перални и кафе машина. Блок 2 е изцяло реновиран. Пред общежитието има обширен паркинг.

Блок № 3

Студентско общежитие Блок 3 (широк център) - разполага с 450 легла. Стаите са по 2 в апартамент с 2 или 3 легла и санитарни възли. Общежитието разполага с перални и кафе машини. Блок 3 е на централно парно отопление. За добрата атмосфера има кабелна телевизия и WI-FI.